Τα Ολυμπιακά αθλήματα και οι μεγάλες μορφές των Αγώνων. Από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα 2004.

Συγγραφέας: Καραβάς Ζ. Ι.-Λινάρδος Π.Ν.-Τζούστας Ι. Χ.
Τίτλος: Τα Ολυμπιακά αθλήματα και οι μεγάλες μορφές των Αγώνων. Από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα 2004.
Έκδοση: Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004
Επιμέλεια Έκδοσης: ΕΑΜΕ «Ο Μικρός Ρωμηός»
Έτος Έκδοσης: 2003
Σελίδες:  305
Έκδοση για τα αθλήματα και τις μεγάλες μορφές των Ολυμπιακών Αγώνων, από την Αρχαία Ολυμπία (776 π.Χ.) έως την Αθήνα του 2004. Αποτελεί ένα χρηστικό εγχειρίδιο, έναν οδηγό γνωριμίας με τα Ολυμπιακά αθλήματα και αγωνίσματα, οι βασικοί κανόνες των οποίων παρουσιάζονται παράλληλα και με οπτικοποιημένο τρόπο μέσα από αντίστοιχα έγχρωμα γραφήματα. Επίσης, στην παρουσίαση του κάθε αθλήματος -πέραν της αναφοράς στις ρίζες καταγωγής και στην εξέλιξή του-καταγράφονται εν τάχει και οι μεγάλες μορφές των Αγώνων στη διαχρονική πορεία του θεσμού. Ένα πανόραμα -με πλούσια φωτογραφική απεικόνιση- εκείνων που με τις επιδόσεις τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους πραγμάτωσαν και πραγματώνουν το Ολυμπιακό σύνθημα «Citius, Altius, Fortius» (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά).
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.