Έκθεση ζωγραφικής της Μανόν Πανά-Καΐρη με τίτλο “…σταχτόχλωρη ελιά η παιδοτρόφα”.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 19:30,  έκθεση ζωγραφικής  της κ. Μανόν Πανά-Καΐρη με τίτλο: “…σταχτόχλωρη ελιά η παιδοτρόφα”. Τα φυτά και ζώα που χάνονται.

Η ζωγράφος Μανόν Πανά-Καΐρη έχει σπουδάσει στην Αθήνα, στο Παρίσι και στο Λονδίνο και οι  επιδόσεις της εκτείνονται  πέρα από την ζωγραφική, στη σκηνογραφία, ενδυματολογία, διακόσμηση, διαφήμιση και αφίσα, καταπιάνεται και με οικολογικά προβλήματα, τα οποία τροφοδοτούν επίσης τις εμπνεύσεις της στην ζωγραφική. Η φύση, επανέρχεται ολοένα στο έργο της, που σε μια τελευταία φάση επικεντρώνεται στον Αθηναϊκό ελαιώνα, που μόνο ελάχιστα ίχνη του είναι ακόμα ορατά.

“Στο πνεύμα των Φωβ, παρακάμπτει το φυσικό χρώμα και στη θέση του χρησιμοποιεί αυτό που της ταιριάζει περισσότερο. Τελικά χρωματικές ενδείξεις, που ορίζονται από ελεύθερες γραμμώσεις, σαν να πρόκειται για μια écriture automatique, διαγράφουν την μορφή των δέντρων, που βέβαια αποκτούν έντονη αφαιρετική, εξπρεσιονιστική διάσταση. Τα ελαιόδεντρα ή ο ελαιώνας της Μανόν Πανά-Καΐρη προέρχεται πράγματι από το φάσμα του ονείρου. Έντονα χρωματισμένες αναμνήσεις αναλάμπουν εδώ κι εκεί πέρα από κάθε φυσιοκρατική αντιμετώπιση” γράφει ο Καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, Επίτιμος Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, στον κατάλογο της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου  στις 19:30  στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, οδός Ιω. Παπαρρηγοπούλου αρ. 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αίθουσα  «Άθω Γ. Τσούτσου».

Διάρκεια έκθεσης:14 /03/2012 έως  22/04/2012

Ώρες επισκέψεως: καθημερινώς (εκτός Τρίτης): 09:00 -16:00, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-15:00.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.