Αγώνες Ολυμπιακοί/ μεγάλοι πανηγυρικοί. Αθήναι 1896

Συγγραφέας: Γ. Σουρής και εφημερίδα Ο ΡΩΜΗΟΣ
Τίτλος: Αγώνες Ολυμπιακοί/ μεγάλοι πανηγυρικοί. Αθήναι 1896
Έκδοση: ΟΕΟΑ
Έτος Έκδοσης: 2004
Παραμονές των Αγώνων του 1896 και η ελληνική πρωτεύουσα φορούσε τα «καλά» της για να υποδεχθεί την πρώτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ο σατιρικός ποιητής Γ. Σουρής, από τις στήλες της εφημερίδας Ο ΡΩΜΗΟΣ, αποδίδει με τον πλέον χαριτωμένο τρόπο και την καυστική ποιητική πένα του τη δράση των πρωταγωνιστών, τις αθλητικές ειδήσεις και ό,τι άλλο θα ονομάζαμε «παρασκήνιο».
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.