Αμπελόκηποι

Συγγραφέας: Παραδείσης Νικόλαος Κ.
Τίτλος: Αμπελόκηποι ΤΟΜΟΣ Α’
Έκδοση: ΕΑΜΕ «Ο Μικρός Ρωμηός»
Έτος Έκδοσης: 1996
Σελίδες: 472
Συγγραφέας: Παραδείσης Νικόλαος Κ.
Τίτλος: Αμπελόκηποι ΤΟΜΟΣ Β’
Έκδοση: ΕΑΜΕ «Ο Μικρός Ρωμηός»
Έτος Έκδοσης: 2005
Σελίδες: 417
Για πρώτη φορά στις δύο αυτές εκδόσεις επιχειρείται μια λεπτομερής προσπάθεια να αποδοθεί η ιστορία μιας συνοικίας βήμα προς βήμα. Με τη διεισδυτική ματιά του συγγραφέα «ακτινογραφούνται» οι δρόμοι και οι πλατείες, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, οι άνθρωποι και οι δραστηριότητές τους, μέσα από μια συστηματική εργασία καταγραφής με σκοπό την ανάδειξη μιας ολόκληρης εποχής. Ένας περίπατος του νου στις αναμνήσεις και τις ιστορίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που έζησαν και άφησαν το στίγμα τους στους Αμπελόκηπους.
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.