Γυναικείος Αθλητισμός στη Σύγχρονη Ελλάδα

Συγγραφέας: Ελευθέριος Σκιαδάς Γ.
Τίτλος: Γυναικείος Αθλητισμός στη Σύγχρονη Ελλάδα
Έκδοση: Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα»-ΕΑΜΕ «Ο Μικρός Ρωμηός»
Έτος Έκδοσης: 1998
Σελίδες: 318
Ο γυναικείος αθλητισμός διεθνώς άρχισε δειλά να εμφανίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αγωνιζόταν, αργά, να εξελιχθεί. Το έργο αναφέρεται στην εξέταση της εξέλιξης του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα από το 1896 μέχρι σήμερα, ενταγμένης στις γενικότερες διεθνής αθλητικές και κοινωνικές συγκυρίες. Το έναυσμα για την ενδελεχή έρευνα του ζητήματος προήλθε από το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνουν εκτός από το πλούσιο εικαστικό υλικό στοιχεία γυναικείων προσωπικοτήτων που είτε έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου γυναικείου αθλητισμού στη χώρα μας είτε διακρίθηκαν σε αυτόν.
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.