Εθνική Ασφαλιστική, από τον 19ο στον 21ο αιώνα

Συγγραφέας: Σκιαδάς Ελευθέριος Γ.
Τίτλος: Εθνική Ασφαλιστική, από τον 19ο στον 21ο αιώνα
Έτος Έκδοσης: 1997
Σελίδες: 192
Η ΕΘΝΙΚΗ είναι η μόνη ασφαλιστική και μία από τις ελάχιστες Ελληνικές εταιρείες που ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα και συνεχίζουν την πορείας τους μέχρι σήμερα. Στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας της δεν έπαψε ποτέ να ηγείται και να καθορίζει τις εξελίξεις. Στη διοίκησή της αναδείχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του οικονομικού χώρου της Ελλάδος ενώ πελάτες της υπήρξαν πρόσωπα από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ένας από τους πρώτους πελάτες της ήταν και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εμπλουτισμένο το έργο με έγγραφα και φωτογραφικά τεκμήρια αναδυκνείει ακόμη μια παράμετρο της εταιρείας αυτή της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.