ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…

«Ο Μικρός Ρωμηός» συμπληρώνει εφέτος 130 χρόνια ζωής (1886-2016). Συνεχίζει την πορεία του, έστω και υπό λίαν δυσμενείς συνθήκες. Από τότε που ο Παναγιώτης Θεοδοσίου εξέδωσε το πρώτο φύλλο της μέχρι σήμερα γνώρισε ευτυχείς ημέρες, δυσκολίες, μεγαλεία, διακοπές της κυκλοφορίας του.
«Ο Μικρός Ρωμηός» ποτέ δεν ανήκε στα προνομιούχα έντυπα, αλλά υπηρέτησε πάντα πιστά και με αυταπάρνηση τη γενέτειρά του. Από το 1989 που επανεκδόθηκε, με τη μορφή που έφθασε στις ημέρες μας, πρωτοπόρησε δημιουργώντας νέα παράδοση και εισάγοντας ευρηματικές μεθόδους παρουσίασης του Αθηναϊκού παρελθόντος.
«Ο Μικρός Ρωμηός» δεν απέφυγε τον «πειρασμό» του διαδικτύου. Χωρίς να παραγνωρίζει την ηλεκτρονική πραγματικότητα δήλωσε το δικό του ηχηρό παρόν. Το γεγονός ότι αντεγράφη μας γέμισε χαρά. Η διάχυση της πληροφορίας στο διαδίκτυο και η εκτεταμένη χρήση των αναρτήσεων μας υποχρεώνει να είμαστε ακόμη περισσότερο υπεύθυνοι απέναντι στο κοινό.
Εξάλλου, το γεγονός ότι τόσο η ηλεκτρονική όσο και η έντυπη μορφή ετέθησαν υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, υπό την σκέπη του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρύματος Βούρου Ευταξία», μας επέτρεψε να βλέπουμε το μέλλον ευοίωνο και δημιουργικό. Να αντιμετωπίσουμε τις νέες προσκλήσεις και προκλήσεις. Και αυτό θα πράξουμε.
«Ο Μικρός Ρωμηός», γιορτάζοντας τα 130 χρόνια ζωής του, θα εμφανισθεί σύντομα κοντά σας ανανεωμένος, ακόμη πιο παραγωγικός και πρωτότυπος. Ο νέος ιστότοπός μας ελπίζουμε ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες μας. Συνεπής, ακριβολόγος, έγκυρος και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Εν αναμονή λοιπόν!

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.