Θεόδωρος Μπεχράκης

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μπεχράκης διαδέχθηκε την Ντόρα Μπακογιάννη στον δημαρχιακό θώκο μετά τη μετάβαση της τελευταίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Φεβρουάριος 2006). Πολιτικός Μηχανικός, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με μελέτες και κατασκευές μεγάλων οικοδομικών έργων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας φυλακίστηκε. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας διορίζεται νομάρχης Καρδίτσας και το 1989 γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματικής Τράπεζας.

Το 2002, όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ντόρας Μπακογιάννη, άρχισε και η εντατική ενασχόλησή του με τα κοινά των Αθηνών. Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση την οποία διατήρησε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου. Κατά τη διάρκεια της εκπνέουσας τετραετίας, εκτός των άλλων, υπήρξε υπεύθυνος για τη μεταβίβαση του Εθνικού Κήπου στον Δήμο Αθηναίων και τη δημιουργία ξεχωριστού Νομικού Προσώπου, του οποίου ανέλαβε την αντιπροεδρία.

Ως Δήμαρχος ανέλαβε τη συνέχιση των μεγάλων προγραμμάτων που δρομολογήθηκαν επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, όπως η διπλή ανάπλαση (λεωφόρος Αλεξάνδρας – γήπεδο Παναθηναϊκού), η ελεγχόμενη στάθμευση, οι απαλλοτριώσεις κ.ά. Διακρίνεται για τη μετριοπάθειά του και το ήπιο κλίμα συνεργασίας που διατήρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (Οκτώβριος 2006) έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα και επανεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.