Κωνσταντίνος Δάρας (1909-1994)

Ένας δικαστικός, άριστος γνώστης των ζητημάτων της Αυτοδιοίκησης, ο Κωνσταντίνος Δάρας, ανέλαβε να οδηγήσει τον Δήμο Αθηναίων στις πρώτες δημοτικές εκλογές μετά την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος.

Γεννημένος στην Αγία Άννα Ευβοίας, φοίτησε στη Νομική Αθηνών, για να εργαστεί αργότερα ως δικηγόρος, υποθηκοφύλακας, πάρεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και Σύμβουλος Επικρατείας. Συνέγραψε πλήθος νομικών μελετών, διετέλεσε μεταβατικός Δήμαρχος Παγασών (1950) και Αθηναίων το 1974, αμέσως μετά την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.