Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (1890-1980)

Δικηγόρος Αθηνών, άσκησε επί σειρά ετών το δικηγορικό λειτούργημα. Διετέλεσε υπουργός ΤΤΤ στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Δεμερτζή και Ιωάννη Μεταξά (1936-1939). Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του 1951 καταλαμβάνοντας, στη συνέχεια, τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το θάνατο του Κ. Κοτζιά, εξάντλησε την τετραετία 1951-1954.

Φίλαθλος και αθλητής, δραστήριος παράγοντας της συντηρητικής παράταξης και των κοσμικών κύκλων της αθηναϊκής κοινωνίας, διετέλεσε πρόεδρος διαφόρων αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων, ενώ έλαβε μέρος ως αθλητής της ξιφασκίας σε δύο Ολυμπιάδες. Μετά τη θητεία του ως Δημάρχου ο Κ. Νικολόπουλος συνέχισε να ασχολείται με τα θέματα του Δήμου Αθηναίων και να εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.