Λεωνίδας Κουρής

Ένας συνεπής και προοδευτικός τεχνοκράτης, ο Λεωνίδας Κουρής, ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Αθηναίων τον Απρίλιο του 1992, μετά τον πρόωρο χαμό του Αντώνη Τρίτση. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1986 με το ψηφοδέλτιο του Μιλτιάδη Έβερτ και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τεχνικών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. Επανεκλέχθηκε με τον Αντώνη Τρίτση και παρέμεινε στη θέση αυτή συνεχίζοντας το έργο του. Γεννημένος στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά του 1949, αποφοίτησε από τη Σχολή Μεταλλειολόγων του Πολυτεχνείου και σπούδασε οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα. Εργάστηκε σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και χρημάτισε ειδικός σύμβουλος των Υπουργείων Βιομηχανίας και Ενέργειας και Οικονομικών (1977-1981).

Ολοκλήρωσε τη θητεία του Δημάρχου Αθηναίων με επιτυχία. Συνέχισε δε να υπηρετεί επιτυχώς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Εκλέχτηκε Νομάρχης Ανατολικής Αττικής το 2002 και επανεκλέχθηκε, στην ίδια θέση, στις εκλογές του 2006.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.