Νεώτερη Ελληνική Ολυμπιακή Ιστορία 1894-2004

Συγγραφέας: Σκιαδάς Ελευθέριος Γ.
Τίτλος: Νεώτερη Ελληνική Ολυμπιακή Ιστορία 1894-2004
Έκδοση: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Έτος Έκδοσης: 2004
Σελίδες: 668

 

Το πανόραμα της ελληνικής Ολυμπιακής ιστορίας. Με πρωτότυπη δομή και εμπεριστατωμένη θεματολογία, καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι εξελίξεις στους κόλπους της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας λίγο πριν την αναβίωση του 1896 και έως τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ονόματα παραγόντων και αθλητών, τα σημαντικότερα και τα λιγότερο γνωστά γεγονότα κάθε Ολυμπιακής διοργάνωσης, σε συνδυασμό με το πλούσιο φωτογραφικό και εικαστικό υλικό συνθέτουν τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου έργου. Η πρώτη έκδοση είχε πραγματοποιηθεί το 1996 με τη χορηγία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.