Ο Άρχοντας των Κεραμιδιών

Συγγραφέας: Aλεβιζάκη Πόπη
Τίτλος: Ο Άρχοντας των Κεραμιδιών
Έκδοση: ΕΑΜΕ «Ο Μικρός Ρωμηός»
Έτος Έκδοσης: 2003
Σελίδες: 108
Αντλώντας από τις δύο της αγάπες –τις γάτες και τα βιβλία του Tolkien- η Πόπη Αλεβιζάκη, διηγείται τη διασκεδαστική και τρυφερή ιστορία του γάτου Sauron, του πρώτου της γατιού. Πραγματικό θέμα του βιβλίου –όπως και στις ιστορίες με γάτες- είναι η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία με άλλα ζωντανά πλάσματα: Η ιστορία του Άρχοντα των Κεραμιδιών γραμμένη από τη δική της ανθρώπινη σκοπιά, συναντιέται με τη Γατοκεντρική Πραγματεία Περί Ανθρώπων και Γάτων. Εινονογραφημένο με ζωντάνια από τον Βασίλη Μαντούβαλο το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο στους ζωόφιλους αλλά σε όλους όσοι αναζητούν περισσότερη ανθρωπιά στον κόσμο μας.
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.