ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007-2011

Ακολουθώντας τα κελεύσματα της εποχής και τις ανάγκες της πόλεως των Αθηνών, «Ο Μικρός Ρωμηός» αλλάζει μορφή και εγκαινιάζει τα μηνιαία αφιερώματα. Αυξάνεται εντυπωσιακά ο αριθμός των συνδρομητών και αλλάζουν η εικόνα και η «ταυτότητα» του εντύπου, ταυτόχρονα με την τυποτεχνική μορφή του.

Στην προσπάθεια αναβάθμισής του στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και βρίσκει μόνιμους αρωγούς – χορηγούς τις εταιρείες: COSMOTE, HONDOS CENTER, CARREFOUR-MAΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΑΣ, ΕΛΑΪΣ – UNILEVER, EΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κ.ά. Τα ιστορικά του άρθρα αναδημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ αποτελεί πλούσιο υλικό για τους ερευνητές. Παράλληλα, γίνεται εκπαιδευτικό μέσο για τη γνωριμία της πρωτεύουσας, αφού πολλοί καθηγητές διδάσκουν μέσω της δημοσιευόμενης ύλης. Αναγνωρίζεται ως συλλεκτική κυκλοφορία και συνεργάζεται με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ κ.ά.

Ενδεικτικοί τίτλοι των συλλεκτικών αφιερωμάτων: «Αθηναϊκή Πρωτομαγιά», «Ολυμπιακές Κληρονομιές», «Δρόμοι πολιτισμού», «Θέατρο Σκιών», «Πόλις Ονείρων, Η Αθήνα του Μίνωα Αργυράκη», «Αθηναϊκό Καλοκαίρι Ι και ΙΙ», «Ομόνοια-Σύνταγμα Ι και ΙΙ», «Αθήνα 100 χρόνια πριν», «100 χρόνια Προσκοπισμός», «Άγιες Μορφές των Αθηνών», «Πόλη των Βράχων», «Άριστον μεν ύδωρ», «12 Οκτωβρίου 1944 – Η Απελευθέρωση των Αθηνών», «Η οδός Ερμού», «Αθηναϊκές Αποκριές», «Το Αθήνησιν Πανεπιστήμιον», «Κάλλιστον Προάστιον και Περιβόλα», «Ω, γλυκύ μου έαρ!», «Πόλις διασκεδάζουσα», «150 χρόνια Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών», «Έρχεται η γρίπη, πολίται φυλαχθείτε», «Από τα λαδοφάναρα στα αιολικά πάρκα», «Μάγια, ξόρκια και φυλακτά», «Το Γεράνι των Αθηνών», «Πεδίον του Άρεως», «Οι οχυρώσεις των Αθηνών», «Εξαρτήσεις και εξαρτημένοι στην Αθήνα του Μεσοπολέμου», «Ο Φαληρικός Όρμος και το ιστορικό του “Δέλτα”», «Πάσχα Αθηναίων», «1928: Η πρώτη απογραφή με αεροφωτογράφηση», «Χριστούγεννα, Πρωτόγεννα, γιορτή του χρόνου πρώτη».

Το 2010 ο Μικρός Ρωμηός αποκτά τη δική του ιστοσελίδα www.mikros-romios.gr