100 Χρόνια Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αθηνών (1895-1995)

Συγγραφέας: Σκιαδάς Ελευθέριος Γ.
Τίτλος: 100 Χρόνια Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αθηνών (1895-1995)
Έκδοση: ΕΑΜΕ «Ο Μικρός Ρωμηός»
Έτος Έκδοσης: 1995
Σελίδες: 628
Μια διαδρομή 100 χρόνων ζωής και έντονης δραστηριότητας. Στο βιβλίο καταγράφονται τα κυριότερα γεγονότα και σκιαγραφούνται τα πρόσωπα που σηματοδότησαν την εκατόχρονη πορεία του Ομίλου. Παρουσιάζεται και για πρώτη φορά ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου όσον αφορά στη θέσπιση θεσμών όπως οι Μεσογειακοί, οι Βαλκανικοί Αγώνες αλλά και η δράση του όσον αφορά τη διάδοση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κινήματος. Επίσης παραδίδεται αναλυτική παρουσίαση όλων των στοιχείων που αφορούν στο άθλημα, όπως οι αγωνιστικοί θεσμοί, οι διοργανώσεις, τα αποτελέσματα κ.λπ.
ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.