Έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα και Αλκιβιάδη Γκέσκου

Έργο Αλκιβιάδη Γκέσκου

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα της εποχής μας αγκαλιάζει τους καλλιτέχνες και παίρνει ενεργό μέρος στην παραγωγή του πολιτισμού φιλοξενώντας εκθέσεις εικαστικών. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 25 Μαΐου ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2012 οργανώνει έκθεση με θέμα 
«Θάλασσα, βουνά και άνθρωποι» με έργα των ζωγράφων Αχιλλέα και Αλκιβιάδη Γκέσκου. Οι δύο καλλιτέχνες, που έχουν δημιουργήσει τον προσωπικό τους τρόπο απόδοσης του περιβάλλοντος και των ανθρώπων, έχουν δεχθεί την επιρροή των ιμπρεσιονιστών και του κυβισμού, χρησιμοποιώντας ο καθένας με διαφορετικό τρόπο τα στοιχεία αυτά για τα δημιουργήματα του. Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Αχιλλέα και Αλκιβιάδη Γκέσκου με θέμα 
«Θάλασσα, βουνό και άνθρωποι» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαϊου 2012 και ώρα 19:30 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, οδός Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αγλαΐα Αρχοντίδου – Αργύρη

Έργο Αχιλλέα Γκέσκου

Ο καλλιτέχνης Αχιλλέας Γκέσκος

Βιογραφικά ζωγράφων Αχιλλέα και Αλκιβιάδη Γκέσκου

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.