ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:30 οργανώνεται στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία εκδήλωση για τη μνήμη του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες των κ.κ. Βενιαμίν Αλμπάλα και Χρήστο Γούση, καθώς και εγκαίνια έκθεσης με φωτογραφικό υλικό και κειμήλια από τη ζωή και τη δράση του Συνταγματάρχη Φριζή.
Ο Βενιαμίν Αλμπάλας, Συνταγματάρχης ε.α., είναι ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Kοινότητος Αθηνών, Γενικός Γραμματέας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου.
Ο Χρήστος Γούσης, Έφεδρος Αντισυνταγματάρχης, είναι Πρόεδρος του εν Νέα Υόρκη Φιλιππείου Ιδρύματος

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2012.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Είσοδος δωρεάν με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διανέμονται από τις 17:30 της ίδιας ημέρας, έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.