Η Παιδική HELMEPA ζωγραφίζει στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, συνδιοργανώνουν από 2 έως 20 Μαΐου 2012, Έκθεση με έργα ζωγραφικής παιδιών-μελών του περιβαλλοντικού προγράμματος «Παιδική HELMEPA» με τίτλο:

«Θάλασσες, δάση και βουνά, είναι ο θησαυρός μας»

Με την πεποίθηση ότι πολιτισμός και περιβάλλον είναι έννοιες συνυφασμένες, το Μουσείο αγκαλιάζει τις πρωτοβουλίες της HELMEPA για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη συνειδητοποίηση των μεγάλων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι ομαδικές ζωγραφιές που εκτίθενται είναι ενδεικτικές συμμετοχές στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Παιδικής HELMEPA την τελευταία δεκαετία και ανήκουν σε 880 μαθητές, ηλικίας 5 έως 13 ετών, από 32 πόλεις, χωριά και νησιά της πατρίδας μας.

Τα έργα των παιδιών διδάσκουν εντυπωσιάζοντας με την ευαισθησία που προσεγγίζουν το υγρό στοιχείο. Καταγγέλλουν ζωγραφίζοντας τη μόλυνση της θάλασσας, ή προτείνουν λύσεις και απαιτούν από τους μεγάλους καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής.

Ελπίζουμε οι ζωγραφιές αυτές να χαρίσουν στους επισκέπτες ένα χαμόγελο αισιοδοξίας μέσα στο πολύπλοκο σκηνικό που βρίσκεται η χώρα μας αυτόν τον καιρό και να αποτελέσουν ορόσημο στην αλλαγή των συνηθειών μας απέναντι στο περιβάλλον που μας περικλείει και που τόσα πολλά μας προσφέρει.

Η Έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, ώρα 20:00, στο ιστορικό κτίριο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος.

Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων προγραμματίζονται τις πρωινές ώρες, ενώ για το κοινό, η Έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 16:00 (Τρίτη κλειστά), Σάββατο – Κυριακή, 10:00 – 15:00.

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων στην εφημερίδα μας αλλά και στον ιστότοπο www.mikros-romios.gr στηρίζεται σε αδημοσίευτες πηγές και είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρατίθενται παραπομπές, λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων, οι ερευνητές που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο στα δημοσιευόμενα θέματα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» (Tηλ: 210-3426833 και 210-3231397) ή ηλεκτρονικά (info@mikros-romios.gr), ώστε να ενημερώνονται για παραπομπές ή να συλλέγουν συμπληρωματικές πληροφορίες.